Locatie

Hoe kunt Maisonze bereiken ?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden… en datzelfde gaat voor Maisonze in Rouzède op.

Per auto rijdt u eerst naar Parijs en vandaar richting Orléans.
In Orléans hebt u de keuze uit een vlakke westelijke route richting Bordeaux over Tours, Poitiers en Angoulême, of uit een 100 km oostelijker route richting Toulouse over Vierzon en Limoges. Zelf laten we onze keuze (vooral in de winter) leiden door het weer.

Zonnebloemen in de Charente

Vanuit Angoulême rijdt u dan nog 20 km over een vierbaans Route National tot Rochefoucauld over departementale wegen; vanuit Limoges rijdt u via Chabanais ruim 80 km over landschappelijk mooie departementale wegen.

Bij een vlotte passage over de ring in Antwerpen, door de binnenstad van Lille, de tolpassages (twee secties via Limoges en drie secties via Angoulême), en de rondweg om Parijs is de tocht meestal in 10 uur te doen met twee rijders, die elkaar afwisselen. Komt u in het hoogseizoen? Dan adviseren wij u in Parijs de A86 “om de west” te nemen en gebruik te maken van de duplex-toltunnel richting Versailles. Voor een handvol euro scheelt u dat veel tijd en ongerief.

Vliegverbindingen zijn er ook. U kunt vanuit Nederland rechtstreeks op Bordeaux of Bergerac vliegen, vanuit Bordeaux kunt u dan de TGV terug naar Angoulême nemen.
Als alternatief kunt u ook via Parijs (vliegveld Orly of Charles de Gaulle) naar Limoges vliegen.

Per trein is de TGV het aangewezen spoor.
U neemt de Thalys van Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen of Brussel  naar Paris Gare du Nord en gaat vandaar per metro naar Paris Gare Montparnasse.
Vandaar neemt u de TGV Atlantique, die tot Tours op hoge snelheid (300 km/h) rijdt en u vervolgens wat minder snel door de Charente naar Angoulème brengt… maar de nieuwe snelle spoorlijn tot aan Angoulême vrijwel gereed en komt in 2017 in dienst!

Alternatief is om in Lille over te stappen om vandaar de doorgaande TGV naar Bordeaux te nemen, die u om Parijs (via luchthaven Charles de Gaulle en het Disneypark in Marne la Vallée) leidt. Dan hoeft u niet per metro of taxi van Paris-Nord naar Paris-Montparnasse.

Wie meer wil ‘touren’ met de trein kan vanaf natuurlijk ook de klassieke PO-lijn (Paris-Orléans) nemen van het station Parijs-Austerlitz richting Toulouse, die u afwisselend met 160 en 200 km/h in gerieflijke Corail-rijtuigen door het landschap voert.

Angoulême en Limoges zijn onderling verbonden met een regiotrein, die in het stadje La Rochefoucauld stopt, op ongeveer 20 minuten autorijden van Rouzède.