Golf de la Prèze

Deskundigen van de FFG (Féderation Française de Golf) menen dat de baan van Golf de la Prèze bij uitstek een plaats inneemt voor het organiseren van belangrijke officiële wedstrijden en competities.
Technisch gezien beantwoordt het parcours (met ruim 6.000 meter, par 72) aan de normen van de ASGA (Golf Associatie USA). De afslag van de eerste èn die van de tweede negen holes is op loopafstand (maximaal 5 minuten) van Maisonze… dus bijna naast de deur.

Greenfee is uitsluitend verkrijgbaar voor 9 of 18 holes òf voor de 18 holes “pitch and put”- baan. Er is ook een driving range met 30 plaatsen (waarvan de meeste overdekt), twee “pitch en putting”-greens en een 18 holes pitch- en put baan… in de volksmond “de compact” genoemd.

Het golfterrein is prettig geaccidenteerd en voorzien van vele verrassingen, waaronder uitdagende waterpartijen en hoogteverschillen.

Er is een pro beschikbaar voor clinics en golfintroducties, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren..

Golftrolleys en golfkarren kunnen bij de receptie worden gehuurd. Ook zijn er clubs voor kinderen te leen, als je les neemt of van de pro op de compact mag spelen.

Het restaurant

Een restaurant en clubhuis, ’s middags en (in de zomer) ’s avonds open completeert het geheel.

Het clubhuis met een gezellige bar, een uitstekend restaurant en terras. U kunt hier terecht voor een drankje of een heerlijke maaltijd (van een eenvoudige snack tot een 4-gangenmenu). Tenslotte zijn we hier in het zuidwesten van Frankrijk, een streek die bekend staat om z’n culinaire kwaliteit! Geregeld staan er dan ook specialiteiten uit de regionale keuken op het menu. Vanaf het terras hebt u een schitterend uitzicht over de golfbaan. De ideale plek voor een heerlijke lichte lunch of een afzakkertje na een fijne partij golf.

De Golfshop

Golfshop en receptie

In de goed uitgeruste golfshop vindt u een selectie van eerste klas golfmateriaal en golfkleding. Tevens kunt u hier materiaal huren. Daarnaast hebt u de beschikking over goed uitgeruste vestiaires voor dames en heren, stallingsruimte voor uw golfkar met tas. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Ander vertier

Markt in Piegut

Niet alleen voor golfers is Domaine de la Haute Prèze interessant, maar ook voor het beoefenen van de wandelsport, paardrijden, kanovaren op de rivier Tardoire of Bandiat, terreinfietsen, of om de omgeving per auto te verkennen. Er is een keur aan middeleeuwse stadjes, donjons, ruïnes, kastelen, vele watermolens en – niet te vergeten marktjes.

De woensdagmorgen-markt in Piégut is de moeite waarde, evenals een trip naar de wijngaarden in het noordoosten van Bordeaux.

Winkelen is ook goed te doen, door bijvoorbeeld de TGV van Angoulême naar Bordeaux of zelfs naar Parijs te nemen.

Supermarkten zijn in Montbron op 7 auto-km afstand, in La Rochefaucould (ca 20 km) of in Gond-Pontouvre, een groot weidewinkelcentrum aan de rand van Angoulème op 40 autokilometer afstand.